Book tid på: tlf. 75 62 11 64

Her bor vi:

Sønderbrogade 14, 8700 Horsens

Svimmelhed

I klinikken udfører vi undersøgelser og behandling af børn og voksne med svimmelhedssymptomer.Nogle af de mest almindelige undersøgelser er:  
 

  • Behandling af indre-øre-lidelser
  • Behandling af virus på balancenerven
  • Behandling af øresten
  • Henvisning til behandling i svimmelhedsstol ved behov
  • Undersøgelse af svimmelhed og balancesans
  • Video-Head-Impulse-testning

Svimmelhed forårsages oftest på grund af øresten og virus på balancenerven.

Ørestenssygdom skyldes, at kalkkrystaller fra ørestensorganerne i det indre øre har forvildet sig ind i en af de væskefyldte buegange, som er en vigtig del af vores balancesystem. Her registreres, om hovedet er op eller ned, til højre eller venstre, forlæns eller baglæns. Når der er løse øresten i buegangene, kommer der mere bevægelse i væsken, og vores hjerne opfatter derfor en normal hovedbevægelse som meget voldsom, hvilket udløser svimmelhed.

Øresten kan blive slået løse ved et kraftigt slag på hovedet. I andre tilfælde slipper ørestenene løs og ind i buegangene uden, at man ved hvorfor. Svimmelheden kan være ledsaget af kvalme og opkastning. Ørestenssvimmelhed er i sig selv ufarlig, men særdeles ubehagelig.

Varer svimmelheden i flere dage, hvorefter det langsomt bedres, er det typisk virus på balancenerven. Virus på balancenerven starter som regel akut. Kvalme og opkastninger optræder ofte samtidigt. Svimmelheden provokeres ved bevægelse. Svimmelhedssymptomerne skyldes formentlig en virusinfektion. Ofte bedres tilstanden i løbet af dage til uger, men kan også vare i flere måneder.

Svimmelhed

Svimmel Horsens

Har du brug for en tid?

Kontakt os i dag