Book tid på: tlf. 75 62 11 64

Her bor vi:

Sønderbrogade 14, 8700 Horsens

Øreoperation

Baggrund

Kronisk betændelse i øret vil ofte på længere sigt medføre hørenedsættelse. Der vil ofte være hul på trommehinden og ved en øreoperation vil man forsøge at lappe hullet og forbedre hørelsen.

Forberedelser før operationen

Almindeligvis åbnes til knoglen bagved øret ved et mindre snit bag øret. Der tages et stykke brusk fra det lille bruskfremspring ved øregangen. Det er nødvendigt, at der fjernes en stribe af håret bag øret, derfor skal der før operationen barberes 3 fingersbredde bag det øre, der skal opereres, så der således er fri hud.

Selve operationen

Foregår i helbedøvelse og varer ca. 1 time. Det vil ofte være nødvendigt at bore knogle væk bagved øret for at kontrollere den luftfyldte hulhed, som findes bag øret i selve kraniet. Høreforbedringen kan opnås ved reparation af øreknoglerne, såfremt disse er beskadiget af kronisk betændelse.

Øret pakkes i en forbinding rundt om hovedet. Hvis der er langt hår, skal det sættes op i høj hestehale eller fletninger, da der kommer stor øreforbinding på og denne skal fjernes i klinikken efterfølgende mandag. Herefter vil man kunne se et eventuelt indlagt dræn, der stikker ud gennem huden og sidder løst. Det er naturligt, at der er smerter efter operationen, men der bør ikke være feber over 38,5 og mistanke om betændelse eller blødning.

Efter operationen

Der er sjældent tråde som skal fjernes, men hvis der er anvendt dræn, skal dette fjernes ca. 1 uge efter operationen.

Sygemelding tilrådes almindeligvis 2 uger.

Hvis der kommer forbedret hørelse, vil der oftest gå flere uger til måneder, før hørelsen kan vurderes.

Smertebehandling med tabletter vil ofte være nødvendig i 1-2 uger og foruden Pamol/Pinex, kan anvendes receptpligtig smertestillende medicin.

Kontrollen efter operationen vil afhænge af forløbet, men vil sædvanligvis afsluttes efter ca. ½-1 år.

Vagt

Vi holder vagt det første døgn efter operationen og træffes på tlf.:

T. Lildholdt: 20 82 77 45

Efter det første døgn træffes vi i dagtiden på tlf. 7562 1164.

I øvrigt henvises til lægevagten.

Har du brug for en tid?

Kontakt os i dag